mercoledì 23 settembre 2009

TORTUL DE ZIUA MEA I / LA TORTA DEL MIO COMPLEANNO I


De ziua mea am pregatit doua torturi...de aceea cel pe care vi-l prezint acum l-am
notat cu I tocmai pt a se deosebit de urmatorul...
Deci vedeta zilei este Tortul I
Tortul II...va urma:))

Reteta este in intregime de provenienta franceza...inspirata din
revistele cumparate din Franta cu ocazia concediului meu din vara
...

In occasione del mio compleanno ho preparato due torte...
oggi vi presento la prima torta...
La seconda...seguira

La ricetta proviene dalla Francia...ispirata dalle mie riviste
comprate in Francia in occasione delle vacanze trascorse lì..



BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT / PAN DI SPAGNA MOELLEUX AU CHOCOLAT

150g unt / 150g di burro
250g zahar / 250g di zucchero

2 oua / 2 uova

esenta de vaniglie / essenza di vaniglia

120g ciocolata amaruie / 120g di cioccolato fondente

170g faina / 170g di farina

1/2 pachetel de praf de copt / 1/2 bustina di lievito per dolci

250ml apa fierbinte / 250ml acqua bollente




MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI /
MOUSSE ALLE MANDORLE PRALINATE E PESCHE

200ml lapte condensat neindulcit / 200ml latte condensato non zuccherato
200ml frisca / 200ml di panna montata
12g gelatina / 12g di gelatina
100g migdale / 100g di mandorle
80g zahar / 80g di zucchero
1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici / 1 scatola di pesche sciroppate
zeama unei 1/2 de lamai / il succo di mezzo limone



PROCEDIMENT BLAT / PROCEDIMENTO PAN DI SPAGNA

Am mixat untul cu zaharul

Ho sbattuto il burro con il zucchero


Am adaugat ouale si vanillina

Ho aggiunto le uova e la vanillina


Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei

Il cioccolato fuso l'ho aggiunto al composto risultato


Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei

Ho mescolato il lievito con la farina e gli ho aggiunto alternando un cucchiaio
di miscella di farina e un cucchiaio di acqua bollente



Alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte
Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara

deoarece am dorit sa fac un tort carapace...

Pusa compozitia in tava si coapte 3 astfel de tavi...


Io ho raddoppiato la quantità per avere una torta tutta circondata
di pan di Spagna




PROCEDIMENT MOUSSE

Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o
craticioara
cu zaharul si pe foc cu ea...


Ho sminuzzato le mandorle ed insieme allo zucchero le ho messe in una
pentola sul fuoco a fiamma bassa



Si-am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul si-a devenit cam asa...

Quando lo zucchero è sciolto ed il tutto è diventato così..


Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie...mai mic...

Ho usato il mattarello riducendo le mandorle pralinate in polvere...va be'...quasi:))


Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete

Ho tagliato le pesche a dadini


Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator
L-am scos din congi si l-am mixat pana
cand a inceput a se umfla ca o spuma...am adaugat sucul de lamaie

Ho sbattuto con la frusta elettrica il latte condensato (messo prima per 15 minuti nel freezer) Quando è diventato gonfio e vellutato ho aggiunto il succo di limone


Am adaugat frisca...

Ho aggiunto la panna montata...


Migdalele pralinate...

Le mandorle pralinate...


Apoi piersicile...

Poi le pesche..


Si la urma gelatina...

E alla fine ho aggiunto la gelatina...



ASAMBLARE TORT


In forma rotunda de tort imbracata in folie
transparenta am inceput a construi tortul-carapace..

Nella stampo foderato di pellicola trasparenta ho messo il primo pan di Spagna...
foderando pure le pareti dello stampo...



Am adaugat primul strat de mousse..apoi al doilea blat rotund...

Ho messo il primo strato di mousse...e poi il secondo pan di Spagna...


Am adaugat al doilea strat de mousse...

Ho aggiunto pure il secondo strato di mousse...


Am pus ultimul blat rotund...sigilat si pus la frigi pana a doua zi...

Ho chiuso il tutto con l'ultimo pan di Spagna e ho messo la torta
nel frigorifero per tutta la notte...



A doua zi l-am scos din frigi si implicit din forma...
L-am imbracat intr-un strat de unt...

Il giorno dopo l'ho tirata fuori dal frigo...
l'ho rivestita con uno strato sottile di burro


Si l-am decorat...in mare grabasmile.gif

E l'ho decorata...di fretta...


Spero vi piaccia:))




sabato 12 settembre 2009

TORT JOHNY BRAVO / TORTA JOHNY BRAVO


Azi va prezint un tort pt un baietel inspirat din lumea desenelor animate...
personajul a fost ales de sarbatorit...

Oggi vi presento una torta per il compleanno di un ragazzino ispirata dal mondo dei cartoni animati...il personaggio è stato scelto dal festeggiato...




lunedì 7 settembre 2009

TORT DE VACANTA / TORTA DELLE VACANZE


Din seria "Torturilor de vacanta" va prezint astazi al doilea tort...
Este un tort simplu-simplut realizat cu ocazia petrecerii inainte de intoarcerea in Italia...
Si este 100% tort diplomat...

Dalla serie delle "Torte delle vacanze" vi presento oggi la seconda torta... È una torta
semplice-semplice preparata in occasione della festa prima
del rientro in Italia...
Ed è una torta diplomatica 100%...




sabato 5 settembre 2009

PREMII...SI IAR PREMII / PREMI ....E ANCORA PREMI

Se vede treaba ca sunt draga la multe persoane (fete dragi) de nu ma uita, dragele de ele,
si-mi mai acorda iar premii...

Ca atare multumesc din suflet Laurei Laurentiu pt premiul acordat...
(Draga mea esti magnifica)


Ci sono ancora tante persone che mi vogliono bene e mi coccolano offrirmi tanti premi... In seguito ringrazio dal profondo del cuore Laura Laurentiu per il premio che mi ha regalato


Multumesc frumos si pup cu mult drag pe CristinaK pt frumosul premiu acordat

Ringrazio CristinaK e la bacio mille volte per il bel premio che mi ha offerto


Multumesc frumos si tzuc cu mult drag pe Cami-Camila-Witt pt bucuria
ce mi-a facut-o daruindu-mi acest premiu

Ringrazio tantissimo Cami-Camila-Witt e le mando un bacione grosso per il premio
che mi ha offerto


Aceste premii le ofer cu mare drag, respect si pretuire tuturor
fetelor din listuta mea...

Questi premi li offro con tanto affetto e tenerezza a tutte
le ragazze del mio listino di blogs

martedì 1 settembre 2009

BARBIE à la Dora I


Primul meu tort-Barbie...preparat pt nepotica mea care a implinit 9 ani...

La mia prima torta-Barbie....preparata per il compleanno di mia
nipote
che ha appena compiuto 9 anni...